Григор Димитров официално се смъкна с една позиция в световната ранглиста след нейното обновяване в понеделник и вече е пети.

За съжаление по време на американските Мастърси в Индиън Уелс и Маями Димитров записа само една победа, с което запази актива си от миналата година по това време. В същото време Александър Зверев стигна до финала в Маями и така изпревари българина за четвъртото място. Зверев има 4925 точки, а Григор е с 4635. Близо зад Димитров е и радващия се на феноменален старт на сезона Хуан Мартин дел Потро с 4470.

Иначе голямата новина е новата смяна на върха в класацията. Въпреки че не игра в Маями, Рафаел Надал отново се изкачи под №1. Причината е фактът, че Роджър Федерер отпадна рано и не защити точките, завоювани от титлата преди година. Разликата между двете легенди е точно 100 точки и така по време на сезона на клей, може да видим обратната ситуация. Маестрото няма да играе на червено, но може да изпревари Матадора, ако Надал не защити точките си.

Своето завръщане в топ 10 бележи Джон Иснър, който в Маями спечели своята първа Мастърс титла. Благодарение на това Големия Джон се изкачва с 8 позиции до девето място. С една позиция отстъпка Давид Гофен на 10-о и Лука Пуй на 11-о. Голям скок от пет места бележи и Пабло Кареньо Буста, който е 12-и.

От останалите българи най-високо ранкиран остава Димитър Кузманов. Мико бележи спад от 3 места до №310. Александър Лазов е назад с 5 позиции до №469, а Александър Лазаров се изкачва с 10 до №733. Петият българин в топ 1000 е Габриел Донев, който след добрите си изяви в Анталия прогресира с 50 позиции до №959.