Още трима български тенисисти ще вземат участие в DIEMA XTRA Sofia Open! След като първите две покани от организаторите отидоха за втората ни ракета Димитър Кузманов и за държавния шампион в зала Александър Донски, последният уайлд-кард бе даден на големия талант в родния тенис Адриан Андреев.

16-годишният тенисист е №26 в световната ранглиста при юношите, а в края на 2017 спечели големия турнир за младежи "Еди Хер". Той направи и дебют на Аустрелиън Оупън, където стигна до втори кръг при юношите.

През 2017-а той участва в квалификациите в София, където отпадна от Максимилиан Мартерер с 2:6, 0:6, а сега ще направи своя дебют в основна схема на АТП турнир.

По този начин за първи път в историята на турнира в столицата ни и трите покани от организаторите ще бъдат за български състезатели, които получават максимален шанс за изява.

Пол Макнами: Оптимист съм, че Григор ще играе в DIEMA XTRA Sofia Open

В същото време още двама българи ще се включат на сингъл в DIEMA XTRA Sofia Open. Третата и четвъртата ракети на България Александър Лазов и Александър Лазаров получиха уайлд-кард за участие в квалификациите.

Така броят на българите в турнира по единично набъбна на шестима - Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Донски, Адриан Андреев, Александър Лазов и Александър Лазаров.

„Това е великолепна възможност за българските тенисисти и най-вече за младия Адриан Андреев, който ще направи своя дебют в основната схема на АТП турнир точно в България. Пожелаваме му всичко най-добро“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами.

Големият тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.