Александър Донски е новият стар шампион на България в зала, а по този начин и вторият български тенисист, който получава уайлд кард за участие в основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open.

Донски, който бе шампион и през 2017-а, поднесе голямата изненада, побеждавайки на финала поставения под №1 в схемата Александър Лазов след обрат - 3:6, 6:3, 6:4.

Донски заслужи напълно голямата награда, след като преди това в турнира отстрани и втория в схемата Александър Лазаров, както и държавния шампион на открито Васко Младенов. Любопитен факт е, че и в тези двубои Донски стигна до успеха, губейки първия сет.

Шампионатът в зала "София" бе изключително интересен именно поради факта, че шампионът получава право на участие в DIEMA XTRA Sofia Open.

Александър Донски

източник: БФ Тенис

Така Донски, който е №1572 в световната ранглиста, се превръща в третия българин с право на участие на турнира в "Арена Армеец" след Григор Димитров и Димитър Кузманов, който също получава покана от организаторите. За 19-годишния Донски това ще бъде дебют на АТР турнир.