“Много съм щастлив, това ми е 13-а титла, миналата седмица загубих на финала, въпреки че се чувствах много добре. За жалост миналата седмица имаше субективни фактори като лошото време, имаше силен вятър. Втората седмица показах много високо ниво на тениса. Така съм още по-щастлив и чакам с нетърпение турнира в София.”

Първа титла за 2018 за Мико Кузманов

Мико коментира своите победи на полуфинал и финал като оцени по-високо успеха си на полуфиналите. „С него (финалистът Мате Делич б.р.) се познаваме от 14 години, играли сме много, той беше достигнал до 150-о място. На полуфиналите бе по-важната ми победа срещу първия поставен (Вацлав Шафранек б.р.). На US Open мина квалификациите, загуби от Григор Димитров, сега отново премина квалификациите на Аустрелиън Оупън.”

„Аз казах, че амбициите ми са да вляза в първите 250 в света, което ще ми даде право да участвам в турнирите от Големия шлем. Това ми е целта. Преди 2 години достигнах 280-о място, контузии ме спряха. Пожелавам си да бъда здрав, за да изпълня целта си.”

„10 места ме разделиха преди години, чудесни години за мен, с титли, но в средата на сезона получих травми и след това ми беше трудно да наваксам точките. Мисля, че нищо не ми липсва да бъда в първите 250, а имам и много победи над такива състезатели.”

Кузманов благодари и за подкрепата, която получи във финала. „Бях приятно изненадан от феновете на Локо Пловдив, а за девойките, тяхната подкрепа също се чувства винаги.”

Относно предстоящото си участие в DIEMA XTRA Sofia Open, Кузманов коментира: Този турнир е най-важният през годините, играе се в България, в невероятна зала като "Арена Армеец". Атмосферата е страхотна, това се дължи и на участието ина Григор Димитров.  Разбира се, за мен подкрепата на хората е много важна. За българския тенис и спорт това е важно.”

А какво смята за Купа Дейвис, където България ще бъде без Григор Димитров? „Не за първи път той пропуска, съответно аз ставам ракета №1, Както има плюсове, има и минуси. Опитваме се да израснем като отбор, пътк и тази година ще играем и в Пловдив.”

„Чухме се с майка ми, след титлата телефонът ми прегря. Хората чакат с нетърпение да ме видят на турнира в София.”

Мико коментира и любимия си Локо Пловдив, както и желанието си да се пробва като спортен коментатор: „За жалост при нас нещата не се развиват много добре, но се надявам поне да останем в групата, защото чувам тежки твърдения.”

„Аз съм отворен към всякакъв вид спорт, следя всички видове спорт, специално за Спортно шоу Гонги Дарик радио винаги съм бил открит и отворен, за мен ще е удоволствие.”