Анди Мъри описа завръщането си в тенис-надпреварите като „следващата стъпка”, след като потвърди завръщането си на корта. Британският бивш №1 в спорта ще играе на турнира в Куинс Клъб, като ще се състезава при двойките. Трикратният носител на титли в Големия шлем претърпя тежка операция на тазобедрената става, като последният му професионален мач е от януари месец на Australian Open. 32-годишният тенисист тренира самостоятелно в последните седмици, като натоварванията му дават увереност, че отново може да бъде част от тура.

„Много съм развълнуван, че ще се завърна на корта за пръв път, откакто се оперирах. Куинс винаги е било специално място за мен и считам, че е перфектният шанс да се завърна. Тук спечелих първия си мач от ATP тура, както и първата титла за Великобритания на трева. Винаги съм бил много успешен. Не съм готов да се завърна на сингъл, но нямам болки в последните месеци. Направих добър прогрес в тренировките на кортовете, а сега считам, че следващата стъпка е да опитам да се завърна в тура”, коментира Анди Мъри.

Шотландецът страда от болки в бедрото от лятото на 2017-а година, след като ранна артроскопия не сне болките от тялото му. Той публикува видео в Instagram акаунта си как практикува сервис на тревен корт, като подсили надеждите за негово завръщане. Партньор на Мъри ще бъде опитният испанец Фелисиано Лопес.

Вдъхновяващо: Анди Мъри се завръща на корта!

Григор Димитров - Фелисиано Лопес

източник: Gulliver/GettyImages

Мъри е в непрестанен контакт с един от специалистите при двойки от братята Брайън – Боб. Именно той претърпя сходна операция през миналото лято и направи успешно завръщане на кортовете. Ако всичко се развие добре за Мъри на Куинс, то се очаква да играе и на Ийстбърн. След това Мъри пък ще може да играе при дуетите на Уимбълдън, който е най-обичаният от него турнир.

Бившият треньор на Анди Мъри – Алекс Кореча, който сега работи като анализатор за Eurosport сподели: „Това са прекрасни новини. Няма как да е друго, след като не знаехме дали въобще той ще се осмели да направи завръщането си на кортовете Това е първата стъпка и показва какъв характер е. Може да се опита и на сингъл, но не очаквам това да се случи скоро”, довери Алекс Кореча.