Един от най-големите тенисисти на нашето време Анди Мъри беше обявил, че планира да се откаже от спорта след Уимбълдън заради постоянните проблеми с бедрото. Но след като му беше сложена изкуствена става, вече се чувства много по-добре и дори обмисля да продължи кариерата си. 

Той добави, че няма да участва в Ол Инглънд Клъб на сингъл тази година, точно заради идеята да даде още един последен шанс за рестарт на кариерата си на сингъл. Затова в Лондон ще се пусне само в надпреварата на двойки. 

"Нямам болка и това е най-важното. Сега трябва да видя как ще се държи бедрото ми в игрова обстановка, затова ще започна на двойки на Уимбълдън. Доколкото виждам, Боб Брайън се справя страхотно. И след това ще видя как ще се получат нещата на сингъл."

"Ако продължавам да се чувствам добре, очевидно ще дам шанс на кариерата си един последен път. И преди казах, че ако не се чувствам ОК, ще направя едно последно участие на Уимбълдън и ще спра. Но ако продължа да се чувствам добре, най-нормалното е да се опитам да се върна на корта."

"Все пак едва наскоро започнах да се движа нормално отново и все още нямах достатъчно време да се подготвя нормално за сезона на трева. Щях да имам само шест дни за нормална подготовка за сингъл, така че ще участвам само на двойки", заяви Мъри пред вестник "Таймс".