Анди Мъри беше обявил преди Аустрелиън Оупън, че мечтае само да играе на любимия си Уимбълдън това лято и да се откаже завинаги от тениса. Но след като му беше поставена изкуствена тазобедрена става, шотландецът дори обмисля да се върне за постоянно на корта. 

Това разкри самият той преди няколко седмици, обнадежден от факта, че вече постоянната болка в тази част на тялото му е отшумяла. А сега според брат му Джейми, той дори е умерен оптимист за завръщането си, но все още не дава окончателни прогнози дали това ще се случи. 

"Мисля, че Анди е умерен оптимист в момента. Просто не знаеше преди операцията доколко ще е способен да се завърне на корта и дали ще може да си върне старото ниво. Мисля, че в момента той е просто щастлив, че всеки ден може да тренира и болката да я няма."

"Въпросът е дали ще може да се върне на предишното ниво. Защото ако си бил на мястото, на което е бил Анди, трудно ще се примириш да си просто в Топ 40, да речем. Той иска да играе полуфинали и финали на Мастърси и Големия шлем, не иска просто да участва."

"Затова му е важно да знае доколко тялото му ще му позволи да си върне старото ниво. Той имаше среща с Боб Браян, който е единственият друг тенисист с такава операция, но който продължава да играе на 41 години. Беше обнадежден. Да, едно е да играеш на двойки, други са натоварванията на сингъл. Но надеждата я има", сподели Джейми Мъри по адрес на брат си.