Голямата звезда на британския тенис Анди Мъри ще направи завръщането си на корта по време на турнира по двойки във Февър-Трий Чемпиъншипс в Куинс Клъбо по-късно през този месец.

32-годишният носител на три титли от Големия шлем не е играл в професионален мач от януари насам, когато участва на Australian Open 2019. Тогава Мъри допусна загуба от Роберто Баутиса-Агут, след което направи емоционална пресконференция, потвърждавайки своите проблеми с бедрото и евентуалното му отказване от спорта.

Малко след турнира пък Мъри претърпя операция на бедрото, сменяйки си тазобедрената става, след което премина през рехабилитация. Партньор на Мъри на двойките в Куинс ще бъде испанеца Фелисиано Лопес, като 37-годишният тенисист веднага се е съгласил да играе с британеца.

Полският журналист Михал Самулски пък публикува в своя профил в Twitter, че новината е потвърдена и Мъри ще влезе в основната схема на подгряващия Уимбълдън турнир.

В своя профил в Instagram пък Мъри публикува как изпълнява сервис на тренировъчните кортове на Уимбълдън. Ако дуото, което ще участва на Куинс Клъб не бъде добре ранкирано за турнира, то двамата по всяка вероятност ще получат уайлд-кард. Това ще бъде първото участие на Мъри на двойки в ATP тура, откакто си партнираше с Дан Евънс на Индиън Уелс.

Феновете на шотландеца пък изпаднаха във възторг от новината, след като считат, че завръщането му на корта с дуетния мач ще бъде опит да пригоди тялото си към по-тежки натоварвания за мачовете на сингъл. При двойките именно физическото усилие е по-малко. Никой в историята на спорта не се е завръщал на професионално ниво след подобен тип операция, като американецът и експерт при двойките – Боб Браян, се завърна в тура след подобна хирургична интервенция преди години.