И през тази година Бьорн Борг ще е капитан на отбор Европа по време на тенис шоуто Лейвър Къп, в чиято основа стои Роджър Федерер.

Борг е безспорно един от най-великите тенисисти за всички времена, така че именно той да нарече Федерер "най-великият играч, който някога е играл тази игра" определено е специална оценка.

Борг е доволен отново да бъде част от Лейвър Къп. "Ти си около най-добрите играчи в света, заедно сме всяка вечер, като отбор. Те се опознават добре и се смеят. Отборният дух беше много силен, това е много важно. А какво трябва да кажеш на Роджър, когато той играе? Аз съм капитанът. А най-великият играч, който някога е играл тази игра в историята, предполагам, че той знае какво да прави в определени ситуации."

"Моята роля и на останалите в отбора е да даваме енергия. Ако изиграеш лош гейм, лоша точка, ние сме там за следващата. В това отношение отбор Европа е много, много силен."

Борг се надява и тази година в Женева, както бе в предишните две издания, да може да разчита на всички най-добри. "В момента съм в контакт с други играчи. Други играчи искат да играят. Но ще видим след Ролан Гарос кой ще се класира или не. Надявам се, че Роджър и Рафа ще са в топ 3, защото като капитан мога да избера трима. Така ще мога да избера други трима, но повечето играчи искат да играят в Лейвър Къп. Така че ще преценим по-нататък, но съм в контакт с играчите, искам най-добрите да играят за отбора през септември."