Великата Линдзи Вон сложи край на кариерата си по шампионски след спечеления бронзов медал в спускането на Световното в Оре. След края на състезанието логично поздравленията към американката идваха от всички страни. Със сигурност едно от най-ценните обаче бе това, което тя получи от друг легендарен спортист - Роджър Федерер. Макар и в друг спорт, Маестрото е от малцината, които могат да се похвалят, че в своя спорт са с подобен статут с какъвто е Вон в ските.

Двамата са и добри приятели, тъй като самата Вон е страстна фенка на тениса и често наблюдава на живо най-добрите турнири.

"Хей, Линдзи, аз съм. Много поздравления за прекрасната ти кариера. Знам, че в последните няколко месеца направи всичко, за да се подготвиш. Мислих за теб, гледах те, видях и падането в супергигантския слалом преди няколко дни, много съжалявах, стоях с децата ми и стисках палци за теб", споделя Федерер във видеото, което още на пистата Вон видя. "Просто искам да ти каза браво, може да си много горда, надявам се да се насладиш на този момент, макар и в момента може би да си тъжна."

А Вон отговори подобаващо: "Родж, ти си най-добрият, човече. Ще дойда на Уимбълдън и очаквам добро представяне от теб. Обичам те."

Линдзи Вон - Кралицата на ски алпийските дисциплини 

Истинска емоция: Линдзи Вон след последното състезание и последния медал