Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер скоро ще започне тренировки, за да е максимално добре подготвен за сезон 2021. Това обяви треньорът на швейцареца Северин Люти на пресконференция.

Бившият №1 ще пропусне остатъка от годината заради две поредни операции на коляното.

"Роджър е добре, бих казал дори много добре. Но това не бива да изненадва никого, след като той винаги е гледал от положителната страна на нещата", каза Люти.

По-рано през месеца треньорът на Маестрото увери, че той не мисли да прекратява своята кариера и продължава да бъде много мотивиран. Според специалиста краткосрочната цел на Федерер е "Australian Open".

"Той ще започне да работи с тази мисъл. Това остава наша цел за 2021 г., ако турнирът се проведе по план. В момента коментираме къде ще бъде най-добре Роджър да се завърне на корта и с кой турнир да започне", добави треньорът.

Междувременно от Тенис Австралия обявиха, че започват поетапно въвеждане на различни мерки с цел провеждане на "Australian Open" през януари 2021 година.

Сред тях са поставяне на тенисистите в изолирана сред без контакт до външни лица, както и премахване на седалки от кортовете, за да се спазва социална дистанция.