Иван Любичич сподели, че Роджър Федерер ще бъде последният тенисист, с когото ще работи като треньор. Хърватинът е в щаба на Федерер от началото на 2016 г., като под негово ръководство швейцарецът спечели 3 титли от Големия шлем.

Любичич е съосновател на мениджърската агенция „LJ Sports Group“, сред чиито клиенти са Борна Чорич и Марта Костюк. Хърватинът сподели, че възнамерява да се посвети изцяло на този проект след края на треньорската си кариера.

„Федерер ще бъде последният, който ще тренирам. След оттеглянето му ще посветя цялото си време на този проект. Целта ни е да помагаме на играчите да се развиват по начин, който ние считаме за най-правилният. Но дотогава има време. Двамата с Роджър все още имаме работа за вършене.“ заяви полуфиналистът от Ролан Гарос.

Последният път, когато Федерер приключи сезона си предсрочно, бе през 2016 г., след което швейцарецът се завърна с гръм и трясък, спечелвайки Australian Open и Уимбълдън през следващата година. Любичич се надява, че историята ще се повтори.

„Всичко е под контрол и вече подготвяме стратегията си за следващия сезон“ сподели хърватинът. „Надяваме се, че ще се случи същото както през 2017, но тази ситуация е малко по-различна. Все пак веднъж успяхме да се справим успешно с такива затруднения, така че в момента сме оптимистично настроени“.

Любичич каза също, че според него хората са прекалено обсебени от броя на титлите от Големия шлем на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

„Хората отдават прекалено голямо значение на титлите от Големия шлем. Да, това са най-престижните турнири в нашия спорт, но те не са единственото важно нещо. Мейджър титлите са добро мерило за успех, но не сме обсебени от тях. В момента Роджър просто се наслаждава на тениса и се надява да играе възможно най-дълго. Разбира се, правим всичко възможно да печелим най-много, но това не ни е фикс идея“ сподели още 41-годишният хърватин.