Роджър Федерер е постигнал почти всичко в световния спорт. Макар че през следващата година швейцарецът ще навърши 40, той иска да покори нови върхове.

В момента 20-кратният шампион от „големия шлем“ се възстановява след операция на коляното, но всичко върви по план и се очаква Роджър да бъде напълно готов за началото на следващия сезон през 2021 година.

„Чувствам се добре и рехабилитацията ми върви чудесно. Целта е да съм готов за новия сезон и да участвам в голяма част от турнирите. Не съм мислил за отказване, защото чувствам, че има още много какво да дам на тениса", започна Федерер. 

"Мотивиран съм за титли и рекорди. Следващата година навършвам 40 и съм благодарен, че постигнах толкова значими неща в кариерата си. Никога не съм си мислил, че на 40 години още ще играя и ще се състезавам с най-добрите. Само се надявам, физически да съм добре и мога да играя още дълго“, каза великият шампион.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.