Дългогодишният треньор на Роджър Федерер - Северин Люти съобщи изключително положителна вест за феновете на Маестрото, заявявайки че въпреки двойната операция на дясното коляно от тази пролет и напредналата си възраст, носителят на 20 титли от Големия шлем не обмисля отказване.

Getty Images
100 снимки

„Роджър все още се наслаждава на тениса. Не съм го чувал да казва, че е изморен от пътуванията или че иска да промени начина си на живот“ разкри капитанът за купа "Дейвис" на Швейцария пред местното списание „Smash“.

В свое скорошно интервю бившият световен №1 каза, че в момента големите цели пред него са следващият Уимбълдън, както и Олимпийските игри в Токио. Люти е на мнение, че дори сънародникът му да спечели и двата турнира, това отново няма да бъде „лебедовата песен“ на Федерер.

„Нищо не е 100% сигурно, но предвид колко обича тениса и че все още се наслаждава на живота в тура, определено не мисля, че Роджър ще се оттегли през 2021 година. Никога не сме говорили за това“ допълни още приятелят му, който е в екипа му от 2008 година насам.