Рафаел Надал беше тенисистът в най-добра форма в последните месеци и от US Open насам не беше губил мач. Мнозина играчи, сред тях и Григор Димитров, изиграха много силни мачове срещу него, но така и не успяха да го победят. 

Маестрото прегази Надал, продължава да пише история

И така, докато срещу него не се изправи Роджър Федерер. Швейцарецът направи така, че победата срещу световния номер едно да изглежда като детска игра. А ключът за това беше феноменалният сервис на Маестрото. 

ФедЕкспрес изравни поредна легенда

За целия двубой, той даде само 8 (!) точки на свой сервис на Матадора. В нито един гейм, в който съперникът му сервираше, Надал не можа да запише повече от две точки. Отделно имаше проблеми в своето подаване и това предреши тежкото му крушение. 

Федерер: Прекрасно е, че играх с моя велик съперник

ФедЕкспрес беше еднакво добър и на първи, и на втори сервис, като процентите му на реализирани точки бяха 83% по първия показател и 79% по втория. На такава игра Надал просто нямаше как да бъде конкурентен и изглеждаше бледо копие на себе си от предишните мачове. 

Така Федерер записа 15-та си победа от 38 мача срещу този съперник, който доскоро беше най-кошмарният му такъв. За него това е пета поредна победа над Надал, като испанецът не го е побеждавал от януари 2014 г.