Маестрото на тениса Роджър Федерер победи Рафаел Надал с 2:0 сета /6:4, 6:3/ и грабна титлата на турнира в Шанхай.

Швейцарецът тотално надигра Надал и за 1 час и 12 минути записа пети пореден успех над испанеца, шеста титла за годината и общо 94-а в кариерата си.

Това бе 38-и двубой от съперничеството между Федерер и Надал, а Роджър се оказа непреодолимо препятствие във финала за световния номер 1 в момента.

С това бе сложен край на серията от 16 поредни победи на Рафаел Надал.

Федерер срещу Надал: 38-и епизод от колосалния сблъсък

Роджър Федерер демонстрира изключителен тенис в срещата. Маестрото успя да пробие испанеца още в първия гейм и поведе с 1:0, а после затвърди пробива за 2:0.

Големите съперници веднага извадиха пълния си арсенал на корта, а Федерер дръпна с 4:2.

Двамата взеха по още един гейм и при 5:3 за швейцареца, Надал сервира за оставане в сета. Рафа намали, но Маестрото остана хландокръвен и затвори първия сет с успех - 6:4 гейма.

Роджър Федерер и Рафаел Надал

източник: Gulliver/GettyImages

ФедЕкспрес изравни поредна легенда

Вторият сет започна без пробиви и се стигна до 2:2 гейма. Изключително оспорван пети гейм донесе успех за Федерер. Надал спаси първата точка за пробив на швейцареца, но Роджър се възползва от втората си възможност и проби за 3:2 в своя полза, правейки важна крачка към крайния успех.

Маестрото просто бе непоклатим и поведе с 5:3, като Рафаел Надал сервира за оставане в мача. 

Федерер поведе с 40:0 при сервис на Рафа и отново проби опонента си, с което спечели сета с 6:3, а с това и двубоя с 2:0 сета.

Роджър Федерер: Прекрасно е, че играх с моя велик съперник