"Прекрасно е, че играх с моя велик съперник. Поздравления и за него и титлите, които спечели", заяви Роджър Федерер след победата си над Рафаел Надал на финала на тенис турнира в Шанхай.

"Не мислехме, че ще имаме такава година. Особено аз. Това, че излязохме днес на корта бе истинско удоволствие. Мисля, че направихме шоу", коментира Федерер след 6:4, 6:3 над испанеца и спечелената титла.

Маестрото прегази Надал, продължава да пише история

"Поздравявам моя отбор и отбора на Рафа, както и на всички, които дойдоха да ни подкрепят в последната седмица. Естествено надявам се да се върна следващата година", добави още Маестрото.

Рафаел Надал пък сподели: "Поздравявам Роджър. Днес изигра фантастичен мач. Турнирът бе страхотен. Тази година е може би най-успешната ми в цялата кариера. Страхотни седмици за мен. Чувствам се добре."

"Благодаря и на отбора ми. Те са до мен и ми помагат. Благодарности и на всички фенове, които ме подкрепят. Имах трудни моменти в последните две години, благодаря за подкрепата. Сега вече всичко е наред", заяви още Рафа Надал след финала в Шанхай.