Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над Денис Новак, след като Душан Лайович бе надиграл Жералд Мелцер, с което тимът на Сърбия се наложи с 3:0 над Австрия в първия си мач от Група F на Купа Дейвис в Инсбрук. Джокович е амбициран да изведе Сърбия до първа титла в турнира от 2010 година. Той не се затрудни срещу Денис Новак, като загуби само 6 точки на свой сервис и не допусна опасност за пробив при успеха с 6:3, 6:2 за по-малко от час.

"Чувствах се много добре, бях решен да изпълня плана си още от първата точка", каза световният номер 1 след мача.

"Критичният момент бе в осмия гейм при 4:3 в първия сет при новите топки. Тогава успях да направя няколко добри ретура. След това нямаше връщане. Наистина сервирах добре и се движех идеално по корта", смята сърбинът.

Лайович имаше много по-трудна задача, но и той се справи със 7:6 (5), 3:6, 7:5 срещу по-малкият брат от семейство Мелцер. 31-годишният сърбин успя да затвори мача едва при четвъртия си мачбол.

"Това е Купа Дейвис - емоции, стрес, напрежение. Трудно е във всеки момент. Той играе добър тенис в последните месеци и го доказа и днес", каза Лайович за съперника си.

На двойки Никола Качич и Филип Крайнович победиха със 7:6 (4), 4:6, 6:3 Оливер Марах и Филип Освалд за чистия успех с 3:0 на Сърбия.