Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в Аликанте (Испания) с награден фонд 45 730 евро.

Българинът, който е номер 172 в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се на 13 места зад него унгарец Фабиан Марожан с 6:3, 5:7, 5:7 след два часа и седем минути игра.

Кузманов определено може да съжалява много за изпуснатата победа, тъй като и в трите сета успяваше да направи ранен пробив, но само в първия успя да го задържи. Пловдивчанинът, който е номер 4 в схемата на турнира в Аликанте, поведе с 3:0 гейма в първия сет, което му стигна, за да вземе откриващата част с 6:3.

Българинът изглеждаше на крачка от успеха още във втория сет, в който водеше с 4:2 гейма. Тогава обаче седмият в схемата Марожан успя да обърне хода на двубоя, печелейки пет от следващите шест гейма, за да изравни сетовете след 7:5.

В решителния трети сет Кузманов отново имаше инициативата в началото, когато поведе с 2:0, но веднага допусна да се стигне до изравняване. При 3:3 гейма българският тенисист отново имаше две възможности за пробив, но не се възползва от тях, а Марожан успя да затвори мача от първия си мачбол при 6:5 гейма в третия гейм.

На полуфиналите Марожан ще срещне победителя от двойката между италианеца Салваторе Карузо и словака Лукаш Клайн.

За участието си на четвъртфиналите Димитър Кузманов ще вземе 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за световната ранглиста.