Ник Кирьос отказа по-нататъшно участие на Японския Оупън минути преди четвъртфиналите заради проблем в лявото коляно, определяйки решението си за „съкрушително“, но признавайки, че е най-доброто за него. Австралийската тенис звезда трябваше да играе по програма с третия в схемата американец Тейлър Фриц, който сега се класира за полуфиналите в събота без игра.

На пресконференция, която се проведе около времето, в което мачът трябваше да започне, световният номер 20 заяви, че е „играл невероятен тенис цяла година“, но е било физически изискващо. Истината е, че изпитвах проблем в коляното около US Open и се прибрах у дома, вероятно не съм си починал достатъчно, ако трябва да бъда честен, поднових незабавно тренировки. Съкрушително е. Когато тялото ти те предаде, чувството не е приятно“, коментира той.

27-годишният играч, който е поставен под номер 5 в Токио, определи решението си за „разумната опция за моето тяло“, тъй като предстоят още няколко турнира до края на годината, и обеща да се завърне в японската столица догодина. Кирьос надви поляка Камил Майхжак с 3:6, 6:2, 6:2 във втория кръг в четвъртък.