Роджър Федерер имаше много сложна задача срещу Томаш Бердих, но в крайна сметка победи чеха след 6:2, 3:6, 7:6(6), спасявайки два мачбола в решителния тайбрек.

По този начин Маестрото вече има 17 победи и само 1 загуба през 2017, което е неговият най-добър старт от 2006 насам. Федерер достигна и до седмия си полуфинал в Маями и първи от 2011 насам.

Време е за шоуто на полуфиналите в Маями

В битка за място на финала ФедЕкс ще срещне Ник Кириос, който се справи в друга спираща дъха битка с Александър Зверев. Австралиецът води с 1:0 в преките им двубои, а двамата трябваше да играят полуфинал и в Индиън Уелс. Там обаче Кириос не излезе за мача заради хранително натравяне. Сблъсъкът между двамата е в нощта на петък срещу събота и ще започне не преди 2 часа българско време. Мачът ще бъде излъчван пряко в ефира на Mtel Sport 1.

Кириос спечели трилъра на младите в Маями

Шампионът от Аустрелиън Оупън бе спечелил последните 7 мача и 14 сета срещу Бердих, а началото на двубоя говореше за нов категоричен успех.  След два пробива в първия сет и 6:2 Федерер вече бе с една крачка в следващия етап.

Бердих обаче подобри значително нивото си във втория сет, възползва се от слаб сервис гейм на съперника и поведе с 5:3, след което затвори сета на свой сервис.

Федерер нанесе първия удар в решителната част с брейк за 4:2. Той обаче бе върнат при 5:3, когато швейцарецът сервираше за мача. В последствие Маестрото имаше и мачбол при 5:4, но той бе спасен от мощен втори сервис на линията от сервиса на Бердих.

Така се стигна до тайбрек, в който Федерер губеше с 4:6. Бердих обаче пропусна двата си мачбола след непредизвикана грешка от бекхенд и форхенд в мрежата. Двойна грешка на чеха пък сложи край на двубоя и узакони класирането на Федерер за полуфинал.

"Определено имах късмет накрая, но мисля, че показах огромно желание. В началото започнахме мудно, но в края определено мачът бе страхотен", заяви Федерер.

Бердих пък остана позитивен след поражението: "Работих здраво между Индиън Уелс и тук, и мисля, че това се показа, което е важно. Мисля, че това беше само началото. Стартът на годината ми се изплъзна, но мисля, че сезонът е дълъг и мисля, че който бъде свеж и силен през втората част, ще бъде много опасен."

Насладете се и на една невъзможна къса топка от ракетата на Федерер: