Според аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро подобрението в играта на Роджър Федерер се дължи на неговия бекхенд.

"Той винаги е имал добър бекхенд, но в момента той се движи толкова бързо и придвижването му по корта е по-добро от преди", заяви Дел Потро, след като загуби от Маестрото с 6:3, 6:4 в 1/16-финалите на тенис турнира от сериите Мастърс в Маями.

Федерер продължава да мачка в Маями

Попитан дали е очаквал да види носителят на 18 титли да играе толкова добре, 34-ият в световната ранглиста отговори:

„Е, не е лесно да играеш срещу Федерер, защото той има добър форхенд, бекхенд, слайсове, къси топки, всичко. Мисля, че направих всичко по силите си и имах своите шансове и в двата сета, но не успях да се възползвам от тях. Той игра изключително силно в моментите, в които имаше точки за пробив, като това направи разликата в мача".

На въпрос каква е разликата между играта на Федерер сега и последно, когато са се изправяли един срещу друг, сребърният медалист от Олимпийските игри в Рио заяви:

„Той винаги играе добър тенис. Той е най-добрият в историята. Мисля, че днес се справи по-добре от мен, защото игра солидно във важните моменти. Той е човекът, който прави най-големите си мачове от началото на сезона, като аз му желая всичко най-добро. Би било чудесно да го видим отново в челните позиции. Федерер играе толкова добре, като след много кратък период от време отново ще бъде там". /БГНЕС