Ник Кириос спечели една изключителна тенис битка на младостта, побеждавайки Александър Зверев с 6:4, 6:7(9), 6:3 в последния четвъртфинал на Мастърс турнира в Маями.

Време е за шоуто на полуфиналите в Маями

И двамата на корта демонстрираха, че бъдещето на тениса е в техните ръце. Австралиецът обаче бе този, който бе по-прецизен във важните моменти и по този начин си осигури полуфинален сблъсък с Роджър Федерер. Сблъсъкът между двамата е в нощта на петък срещу събота и ще започне в 2 часа българско време. Мачът ще бъде излъчван пряко в ефира на Mtel Sport 1. Кириос спечели единственият мач помежду им през 2015 година след тайбрек в третия сет на клей кортовете в Мадрид. Двамата трябваше да играят полуфинал и в Индиън Уелс преди 2 седмици, но тогава младокът не излезе на корта заради хранително натравяне.

Федерер спаси два мачбола, за да победи Бердих

Кириос трябваше да се потруди здраво, за да стигне до успеха над най-ярката звезда от „Следващата генерация”. Първият сет премина с изявено предимство на сервиращите, но Кириос реализира втория си шанс за пробив в сета, който дойде в решителния 9-и гейм. Така той поведе с 5:4, след което нямаше проблеми да затвори частта на свой сервис.

Във втория ситуацията бе подобна и се стигна до тайбрек. В него Кириос изглеждаше много близо до победата, повеждайки с 6:4. Той обаче пропиля два мачбола след грешки от основната линия, спаси сетбол на съперника, а при 8:7 имаше още един мачбол, при който Зверев изпрати перфектен бекхенд пасинг шот. При 10:9 германецът реализира третия си сетбол и вкара двубоя в решителен трети сет.

Въпреки разочарованието, Кириос демонстрира зрялост, отърси се от случилото се и започна отлично третата част. Той си осигури пробив аванс при 4:2. При 3:5 Зверев спаси мачбол №5 и 6, но в крайна сметка сервисът на Кириос му помогна да сложи точка на мача след 2 часа и 33 минути.

След мача австралиецът сподели, че очаква много подобни мачове в бъдеще: „Ще играем още много мачове и той ще става все по-добър. Той е на 19, така че има доста години пред себе си. Аз също трябва да стана по-добър. Той постоянно ще ме прави по-добър.”
„Знам, че не мога да дам 75 или 80% от играта си. Трябва да дам 100%. Това направих днес и бях от печелившата страна”, допълни Кириос.

Вижте невероятен хот-дог уинър на Кириос: