Руснакът Даниил Медведев, който спечели турнира в София, продължи със страхотното си представяне от началото на годината и се класира за полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като победи французина Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 6:2.

Медведев записа трети пореден успех в Ротердам. 22-годишният руснак беше солиден на собствен сервис и даде само две възможности за пробив на съперника си, които отрази, като от своя страна успя да вземе подаването на Цонга общо три пъти, за да стигне до чист успех след час и 32 минути игра. Медведев завърши срещата с шест аса и нито една двойна грешка. 

За място на финала руснакът ще спори с друг французин - Гаел Монфис, който разби босненеца Дамир Джумхур с 6:1, 6:2, който преди това се справи със Стефанос Циципас. 

Медведев и Монфис се срещната и на полуфиналите в София преди седмица, като тогава руснакът се наложи с 6:2, 6:4 по пътя към титлата си в столицата на България. Двубоят между Медведев и Монфис ще се играе утре от 16:00 часа българско време. Медведев има 13 победи и само две поражения от началото на годината, като загуби само от Нишикори и Джокович.