Шампионът на Sofia Open 2019 Даниил Медведев започна с победа участието си на турнира от категория АТР 500 в Ротердам. В мач от първия кръг руснакът победи Жереми Шарди след 7:6(2), 6:2.

В първия сет нито един от двамата не играеше стабилно, а Медведев допусна авансът му от един пробив да бъде не само заличен, но и на свой ред Шарди да поведе с брейк. И той все пак бе върнат, а в последвалия тайбрек руснакът нямаше проблеми.

Той пренесе добрия край на първия сет и във втория, който започна с четири поредни гейма в негова полза, решили изхода на двубоя.

За Медведев това е шеста поредна победа. В следващия кръг негов съперник ще бъде Фернандо Вердаско, който победи със 7:5, 6:4 Матю Ебдън.

Финалистът от "Арена Армеец" Мартон Фучович също пренесе добрата форма в Холандия. Той победи Мартин Клижан със 7:6(4), 6:4 и в следващия етап ще срещне Николоз Басилашвили.

В същото време Карен Хачанов продължи ужасното начало на 2019-а. След отпадането още в първи кръг в София, руснакът претърпя още по-голяма изненада в Ротердам, губейки с 6:3, 3:6, 2:6 от световния №211 Талон Грикспоор.