Григор Димитров победи хърватина Иво Карлович със 7:6 (3), 6:4 в среща от втория кръг на Мастърса в Рим.

Българският тенисист започна със сервис и взе първия гейм за 3 минути. След това двамата тенисисти си вземаха подаванията до 3:3. Димитров спечели принципно важния за мача седми гейм и поведе с 4:3. Карлович продължи с доминацията си при собствен сервис и резултатът беше изравнен на 4:4.

Григор Димитров успя да вземе поредния си сервис за 5:4, а Карлович отговори за 5:5. Двамата тенисисти си взеха подаванията и се стигна до тайбрек.

Григор Димитров тръгна с точка за 1:0 в тайбрека, последваха два начални удара на хърватина. Първият му беше девети ас, а вторият беше спечелен от Димитров, което беше и мини пробив в полза на българския тенисист.

След това Григор успя да поведе с 3:1, но Карлович върна мини пробива. Българинът не му остана длъжен и отново проби за 4:2. Резултатът мина през 6:3, за да дойде и крайното 7:3 за 7:6 в първия сет за 40 минути игра.

Иво Карлович започна втория сет, спечелвайки подаването си. Димитров също взе подаването си за 1:1. В третия гейм на сета Димитров с чудесна игра проби хърватина за 2:1 в негова полза.

Григор затвърди пробива за 3:1, а Карлович си взе подаването, за да намали резултата. Шестият гейм беше спечелен от българина, който си взе подаването за 4:2. 12-ият ас на хърватина доведе резултата до 4:3 във втория сет в полза на Димитров.

В осмия гейм Григор реализира два аса, а спечели подаването си на 0 за 5:3. Карлович не сбърка и спечели сервиса си, а в крайна сметка Григор Димитров затвори мача след 6:4.

 

22-годишният хасковлия направи само 5 непредизвикани грешки в мача, пласира 8 аса и записа общо 26 печеливши удара. Карлович завърши с 15 аса. Димитров си осигури 35 775 евро и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 14-ата позиция.

В първия кръг българската ракета №1 победи Едуард Роже-Васлен с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:4).

Българинът е поставен под №12 в схемата на турнира в Рим, а в третия кръг очаква победителя от мача Бердих - Турсунов.