Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа Мастърса в Рим. Григор успя за пречупи французина Едуард Роже-Васлен с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:4), като направи обрат от 0:1. Така българинът защити 45-те си точки, които спечели през миналогодишното издание на турнира, а във втори кръг ще срещне победителя от сблъсъка между Иво Карлович и квалификанта Пабло Карено Буста, с когото игра само преди няколко дни в първия кръг на Мастърса в Мадрид.

Българинът започна убедително и поведе с 1:0 гейма. Роже-Васлен изравни за 1:1. Двамата взеха и следващите си сервис геймове до 2:2, но в следващия гейм след грешки на Димитров французинът направи пробив за 2:3. Първата ни ракета обаче се възползва на свой ред от грешки на Роже-Васлен и изравни и поведе с 4:3.

В края на сета обаче Григор допусна нов пробив за 4:5, въпреки че първоначално спаси опасността с два поредни печеливши удари от форхенд. Димитров пропусна геймбол и след това на практика подари нов пробив на съперника с непредизвикани грешки. Първият сет приключи при 6:4 гейма в полза на французина.

Във втория сет, макар и бавно, българинът повиши нивото на играта си и при 3:2 успя да пробие сервиса на съперника си. При 5:3 Григор сервираше за изравняване на резултата, но срещна доста трудности. Французинът дори стигна до брейкбол за връщане на пробива. Димитров все пак се измъкна от трудната позиция и в крайна сметка спечели частта с 6:3.

Третият сет започна равностойно и двамата тенисисти печелеха подаванията си до 3:3 гейма. В седмия гейм на сета имаше страхотно разиграване, като Роже-Васлен направи две непредизвикани грешки и Григор имаше две точки за пробив. Французинът обаче успя да се измъкне от ситуацията и поведе за 4:3. Димитров изравни резултата с гейм на нула, а в следващия първата ни ракета реализира важен пробив и дръпна с 5:4.

Гришо сервира за мача и реализира първия си мачбол със стил, за да приключи успешно двубоя с 2:1 сета.