Българската звезда Григор Димитров записа още една победа на Мастърса в Рим. Този път той надделя на двойки с партньора си Лукаш Росол над колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара.

Нашето момче и чехът взеха доста труден мач, който беше решен от два тайбрека. Резултатът и в двата беше 7:5 точки за тандема Димитров/Росол.

Мачът продължи почти 100 минути, като през цялото му времетраене имаше само два пробива - по един за двете двойки. Те обаче не бяха чак толкова решаващи за крайния резултат.

И двата пробива бяха в първия сет, но в крайна сметка бяха наваксани, за да се стигне до тайбрек. Във втория пробиви нямаше, въпреки че колумбийците имаха повече възможности да вземат подаването на Гришо и Росол, но двамата се справиха с трите шанса за това.

В крайна сметка те се справиха с първото препятствие по пътя си и във втория кръг ще се изправят срещу едни от фаворитите в надпреварата.

Това са поставените под номер две в схемата Александър Пея от Австрия и Бруно Соарес от Бразилия. Те почиваха в първия кръг.