Австралийският тенисист Танаси Кокинакис светкавично окупира заглавията с победата си над световния номер едно Роджър Федерер във втория кръг на Мастърса в Маями, но престоят му в турнира в крайбрежния курорт не продължи още много. 

175-ият в света се препъна още в следващото си препятствие, което не изглеждаше толкова стряскащо, колкото Маестрото. Кокинакис отпадна от 31-ия в схемата ветеран Фернандо Вердаско в тричасова битка. 

34-годишният испанец взе успеха с 3:6, 6:4, 7:6. Той имаше затруднения в първия сет, в който допусна два пробива и логично в него успехът беше за младия австралиец. Но после взе нещата в ръце. 

Във втория сет Вердаско реализира единствения пробив в петия гейм, а като цяло в тази част спаси три брейкбола, но пък изпусна и един сетбол при сервис на съперника. Така всичко отиде в трети сет. 

В него двамата си размениха по един пробив, но все пак нямаше как да решат битката без тайбрек. В него испанецът направи решителния минипробив за 5:4, след което получи два начални удара, които превърна в точки и надделя с 2:1 сета. 

Така ветеранът си осигури 1/8-финална битка със своя сънародник Пабло Кареньо-Буста, който е 16-и поставен. Ибериецът се справи с представителя на домакините Стив Джонсън след 6:4, 6:4.