Младата сензация на световния тенси Стефанос Циципас има огромен повод за радост. 20-годишният грък спечели трофея в Ещорил, с който добави 250 точки в актива си преди финалните два Мастърса на клей за сезона в Мадрид и Рим. 

Това беше първа АТР-титла на червени кортове за тенисиста от южната ни съседка. На финала той победи специалиста на тази настилка Пабло Куевас от Уругвай в два сета - 6:3, 7:6 за малко повече от 100 минути на корта. 

Циципас надделя с по-силната си игра от основната линия, а в първия сет реализира решаващ пробив в четвъртия гейм, който на практика му се оказа достатъчен за завоюването на крайния успех в тази част след 6:3 и поведе с 1:0. 

Във втората част имаше доста драматични моменти. Гъркът водеше с 4:3 и пробив, но загуби подаването си в осмия гейм. След това му се наложи да спасява сетбол и в крайна сметка всичко се реши в тайбрек. В него Циципас показа класа и завоюва победата с 2:0 сета. 

Въпреки поражението си в този мач, Куевас няма от какво да е недоволен от представянето си в Ещорил. Той стигна до финала като "щастлив губещ" и в крайна сметка добави 150 точки към актива си, както и близо 50 хил. долара в сметката си от наградния фонд.