Шампионът от миналата година в Мастърса в Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро няма да защитава отличието си в тазгодишното издание на надпреварата. Причината е, че отново е контузен и няма да е на линия в Калифорния. 

През октомври миналата година той получи фрактура на капачката на коляното и пропусна мачовете от тогава до надпреварата в Делрей Бийч миналата седмица. След изненадващото си отпадане във Флорида той е имал прегледи при специалист, защото болката се е възобновила. 

Медицинското лице му е предписало да си почине в следващите няколко дни, за да се възстанови без допълнителни намеси. В крайна сметка това му е попречило да участва в Индиън Уелс, макар да оставят шансове за следващия Мастърс в Маями. 

"След турнира в Делрей Бийч се консултирах с много специалисти и заключението беше, че ще трябва да продължа лечението на контузията на коляното. Ще ми трлябва пълна почивка за няколко дни и заради това ще бъда принуден да пропусне надпреварата в Инидън Уелс."

"Много исках да участвам и да защитавам титлата си, не реалността е такава. Най-добре за мен ще бъде да почакам още две седмици и след това ще взема решение и за турнира в Маями", заяви Хуан Мартин дел Потро.