Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Делрей Бийч (САЩ) с награден фонд 582550 долара. Бившият №3 в света, който е водач в основната схема, победи представителя на домакините Райли Опелка с 6:4, 6:4 за 74 минути.

Аржентинецът, шампион в турнира от 2011 година, пропусна последните четири месеца заради контузия на дясното коляно. Дел Потро не допусна нито една възможност за пробив и взе подаването на съперника си по веднъж във всеки сет.

С това прекрати серията от победи на Опелка, който спечели турнира в Ню Йорк миналата седмица и с това прибави първа АТР-титла в кариерата си. Но тази негова мечтана серия беше спряна от Кулата от Тандил във Флорида. 

В спор за място на полуфиналите аржентинецът ще играе срещу Макензи МакДонълд (САЩ), който елиминира Гийермо Гарсия-Лопес (Испания) със 7:5, 6:4.

Номер 4 Стийв Джонсън (САЩ) се справи с Паоло Лоренци (Италия) със 7:5, 7:5 и на четвъртфиналите ще играе срещу Раду Албот (Молдова), който отстрани Ник Кириос (Австралия) с 6:2, 3:6, 6:3 за 84 минути.