Хуан Мартин дел Потро записа победа в първия си мач за 2019-а година. Кулата от Тандил победи с 6:3, 7:5 японеца Йошихито Нишиока в мач от първия кръг на турнира от категория АТР 500 в Делрей Бийч.

За трета от последните четири години аржентинецът започва сезона си в Делрей Бийч заради контузия, извадила го от австралийското турне. ДелПо нямаше мач от 11 октомври, когато на Мастърса в Шанхай счупи капачката си. Световният №4 призна след двубоя, че е изпитвал болка, но добрата новина е, че се движеше без затруднения по корта.

"Беше труден първи кръг, защото Нишиока е солиден играч от основната линия. Но аз играх добре в отделни моменти на мача. Трябва да продължа да работя здраво върху краката си, защото в края на втория сет се чувствах уморен, но това е нормално засега", сподели той.

Аржентинецът реализира три от седемте си шанса за пробив като постигна брейк в осмия гейм и така спечели първата част. Във втората отново той проби първи, но Нишиока направи рибрейк преди при 5:5 отново ДелПо да нанесе своя удар. "Не се чувствах особено добре на корта, но засега е нормално. Очаквам с нетърпение следващия ми мач. Нуждая се от време, за да се подобря, да почувствам увереност с моето коляно, моето тяло."

За аржентинеца предстои сериозно изпитание в лицето на гиганта Рейли Опелка, който през миналата седмица спечели своята първа АТР титла, триумфирайки в Ню Йорк.

В същото време турнирът остана без своя шампион от 2018-а Франсис Тиафо. Той бе победен с 3:6, 7:6(1), 7:5 от квалификанта Даниел Еванс. Тиафо бе на две точки от победата при 6:5 и 30:30 във втория сет, а в третия водеше с 4:1. Британецът обаче показа класа и обърна резултата.

Джон Иснър също е във втори кръг след 6:3, 7:6(4) над Петер Полански. Гийермо Гарсия-Лопес пък обърна играещия своя първи мач от август насам Джаред Доналдсън - 2:6, 6:3, 6:3.