Първото голямо име отпадна на Мастърса в Париж. Това е испанският ветеран Давид Ферер, който отстъпи на старта на надпреварата от представителя на домакините Адриан Манарино. 

Французинът надделя с 6:2, 6:4 за малко повече от час и половина игра на корта. Така шампионът от този Мастърс за 2012 г. трябваше да преклони рано-рано глава в тазгодишното издание. 

Първата част беше равностойна само в първите четири гейма, които бяха записани на сметката на двамата тенисисти поравно. След това представителят на домакините записа следващите четири гейма на своя сметка, за да поведе с 1:0. 

Манарино тръгна с пробив във втория сет, но в четвъртия гейм Ферер го върна. Французинът пак проби за 4:3, а в следващия гейм спаси три брейкбола на съперника и затвърди брейка. В крайна сметка той затвори втория сет с 6:4 и спечели мача. 

Така Манарино стигна до втория кръг, в който ще се изправи срещу седмия поставен Давид Гофен, който не участва в първия кръг. Ферер пък може да се фокусира върху ваканцията си след тежкия сезон.