Опитният испанец Давид Ферер спечели титлата от турнира на червени кортове в Бостад, Швеция, който е от категорията АТП 250.

В оспорвана битка за трофея в надпреварата 35-годишният испанец победи с 6:4, 6:4 Александър Долгополов от Украйна.

В първата част на мача 46-ият в световната ранглиста стигна до решаващ пробив в деветия гейм, получавайки отличната възможност да сервира за спечелването на сета. Ветеранът от Испания не допусна изненада и след 42 минути игра поведе с 1:0.

Неонацист нахлу на тенис турнир в Швеция

Вторият сет стартира с пълна доминация на двукратния шампион от турнира, който проби на два пъти подаването на 89-ия в света украинец, с което си осигури комфортна преднина, повеждайки с 5:1 в резултата. Долгополов все пак успя да върне единия брейк, възползвайки се от колебанията в играта на Ферер и да намали за 5-3. Впоследствие украинецът взе и своето подаване, с което принуди опитният испанец да сервира за спечелването на мача.

Сервирайки за титлата Ферер пропусна 3 мачбола, но в крайна сметка след мач продължил близо 90 минути игра, двукратният шампион вдигна за трети път победоносно ръце в Бостад.

За Ферер това е трета титла от турнира, след като печели през 2007 и 2012 г. и общо 27-ма в кариерата му. Това бе и първи трофей за неостаряващия испанец от 2015 г. насам. /БГНЕС