Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи много силен старт на 2016 г. и това не остана незабелязано от анализаторите по света. Докато миналата година се говореше за него като "разочарованието на сезона", сега оценките са далеч по-различни. 

В подобен дух е и материалът за него в авторитетното издание tennis.com, което следи тенденциите в световния тенис за предстоящия сезон и прави анализ за това, какво можем да очакваме от Димитров занапред. 

"Григор Димитров трябваше да влезе в Топ 5 през миналата година, но вместо това се доближи до долната част на Топ 30. Сега той влиза в 2016 г. наранен и без ореола на "Бейби Федерер", както беше известен доскоро."

"През миналата година настъпиха важни промени за него - смени треньора си, смени приятелката си. Но той вече показва, че е готов да повтори това, което направи през 2014 г. С още малко мотивация и с безспорните си качества, можем да очакваме от него, че ще си върне позициите. Той е играчът, когото трябва да следим през годината", пише в анализа. 

Димитров вече стигна на два четвъртфинала от началото на годината, като има шанс в ранните часове на петъчния ден да се добере и до първия си полуфинал за 2016 г. После го чака и първият турнир от Големия шлем за 2016 г. - Australian Open.