Петъчният ден може да се окаже доста натоварен за Григор Димитров. Изсипалият се дъжд над Сидни тотално обърка програмата при мъжете и отложи всички четвъртфинали за петък.

На два гейма от победата: Отложиха мача на Гришо за утре

По програма обаче турнирът трябва да завърши в събота, което налага утре да бъдат изиграни не само четвъртфинали, а и полуфиналите.

Това значи, че при победа в доиграването срещу Александър Долгополов, няколко часа по-късно Григор ще излезе на корта и за своя полуфинален двубой.

Добрата новина е, че Гришо е в най-удобна позиция в сравнение с конкурентите си, тъй като е в най-напредната фаза на своя мач.

Програмата за петък стартира още в 10.30 часа сутринта местно време, което е 1.30 часа през нощта в България. Първи на Централния корт ще излязат Бърнард Томич и Теймураз Габашвили, които не успяха и да започнат мача си.

След завършването на техния двубой пък на корта ще излязат Димитров и Долгополов, които са при резултат 4:2 за българина в третия сет. От 2 часа българско време на корт №9 стартира доиграването на мача Жереми Шарди - Жил Мюлер. Мюлер спечели първия сет след тайбрек 7:6(5), а победителят от този мач ще играе на полуфинал с продължилия от Димитров - Долгополов.

Този полуфинал по предварителна програма ще се играе във вечерната сесия на корт №1, тоест по обедно време в България. Възможно е обаче кортът и началният час да бъдат променени.