Родена през 1980 година, Винъс Уилямс продължава и до днес да се състезава на най-високо ниво. 7-кратната шампионка от Големия шлем нямаше много добро начало на новия тенис сезон, но бившата №1 е мотивирана да продължи да опитва и поне на този етап не смята да приключва със спорта.

По-голямата от сестрите Уилямс също така разкри, че двете със Серина са много различни, а тайната на техния успех се крие в упоритата работа и постоянното желание за нови победи и върхове.

„Изобщо не мисля да спирам с тениса и няма причина да го правя, след като се чувствам добре и играя на най-високо ниво. Искам обаче да подобря представянето си и да прогресирам в ранглистата, а когато усетя, че не мога повече, аз самата ще кажа край и ще се оттегля. Наистина със Серина постигнахме големи неща в тениса, невероятни успехи, които завинаги ще запомним, но обикновено работата и упоритият труд се възнаграждават. Със сестра ми сме доста различни хора, но винаги сме си помагали и никога едната не е завиждала на другата за каквото и да е. Важна роля в живота ни изиграха и нашите родители, които неотлъчно бяха до нас и ни даваха безрезервната си подкрепа. Те ни учиха как да бъдем добри не само на корта, но и в нашия живот, което е далеч по-важното. Мама и татко направиха от мен и моята сестра борбени личности, които не се предават, каквото и да се случва и най-хубавото беше, че ние не се чувствахме притиснати. Никой не очакваше да излизаме на корта и да печелим всеки мач и добре, че беше така, защото понякога напрежението може да бъде съсипващо. Бе ни дадена пълна свобода, а баща ни пък ни научи постоянно да сме агресивни на корта, той изгради нашия стил на игра и ни казваше, че трябва да атакуваме непрестанно, без да мислим за защитата. Оттам ударите ни станаха много мощни и силови. Радвам се, че със Серина постигнахме толкова много. Убедена съм, че нашите родители се гордеят с нас“, каза американката.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.