Американската ветеранка Винъс Уилямс не успя да прескочи четвъртфиналното стъпало на силния турнир в Индиън Уелс. Последната оцеляла представителка на домакините преклони глава пред осмата в схемата Анжелик Кербер в два сета. 

Германката надделя със 7:6, 6:3 за 98 минути игра и намери място на предпоследната фаза в надпреварата. Там ще срещне представящата се повече от великолепно в последния месец швейцарка Белинда Бенчич, която победи куп водещи тенисистки до момента. 

Първият сет предложи много драма, като в него първо Винъс поведе с пробив за 4:2, но после не можа да го затвърди и Кербер направи светкавичен рибрейк. След като изравни резултата в геймовете, германката на свой ред направи нов пробив, но този път американката го върна светкавично. 

Така всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него осмата в схемата беше безкомпромисна. Тя поведе с два минипробива за 4:1 и макар Винъс да върна единия от тях, в крайна сметка трябваше да се примири със загубата в сета след 3:7 в дългия гейм. 

Втората част беше триумф на сервиращите. Уилямс имаше повече трудности на свое подаване, като в четвъртия гейм едва се измъкна, спасявайки три брейкбола, но в шестия, след маратонска драма, най-накрая капитулира при петата възможност за пробив на Кербер. 

Германката поведе с 4:2, но до края на мача нямаше дори брейкбол пред някоя от двете тенисистки и така в крайна сметка осмата в схемата взе победата след 6:3 във втората част и ще играе на полуфиналите. Вторият сблъсък от тази фаза е между Елина Свитолина и голямата изненада до момента - канадската тийнейджърка Бианка Ванеса Андрееску.