Непоставената тийнейджърка Бианка Ванеса Андрееску продължава да изживява мечтата си в Индиън Уелс. 18-годишната канадка стигна до полуфиналите в надпреварата, след като отстрани 20-та в схемата Гарбине Мугуруса. 

И тя не просто я победи, ами направо избърса корта с нея. Андрееску разби именитата си опонентка с 6:0, 6:1 и макар да имаше своите сривове и в такъв мач, показа, че има страхотна психическа устойчивост и чука на вратата на големите. 

За цялата битка 60-та в света северноамериканка даде само 22 точки на испанката. На два пъти ѝ се наложи да спасява точки за пробив, но го направи по великолепен начин и в крайна сметка е сред четирите най-добри на турнира. 

Там я чака също много тежка задача. Нейна съперничка в предпоследната фаза от надпреварата ще бъде намиращата се в страхотна форма шеста в схемата Елина Свитолина. Украинката се справи с 61-та в света Маркета Вондрушова с 2:1 сета. 

В 200-минутното зрелище Свитолина надделя с 4:6, 6:4, 6:4, като мачът предложи доста емоции, обрати и красиви моменти за зрителите, но в крайна сметка по-голямата класа и опит на 6-та поставена си казаха думата и тя продължи напред.