Невероятната победна серия на Белинда Бенчич продължава. За втори пореден ден швейцарката отстранява голяма фаворитка на турнира в Индиън Уелс. След като се справи с 6:3, 6:1 със световната №1 Наоми Осака, сега Бенчич отстрани и №5 Каролина Плишкова след 6:3, 4:6, 6:3.

За швейцарката, която се намира в изключителна форма и вече си осигури завръщане в топ 20 на световната ранглиста, загубеният втори сет бе първи такъв на турнира, на който преди това победи Алисън ван Уйтванк и Екатерина Александрова. По този начин Бенчич вече има 12 поредни победи. В края на февруари тя триумфира и с титлата в Дубай, където записа четири победи над тенисистки от топ 10 – Арина Сабаленка, Симона Халеп, Елина Свитолина и Петра Квитова.

Като цяло с изключение на един период в началото на втория сет, Бенчич доминираше срещу чехкинята и напълно закономерно стигна до успеха, реализирайки 4 пробива в хода на двубоя. Плишкова стигна до два, които му донесоха аванс от 3:0 във втория сет. Той се оказа достатъчен за успеха в него, но в третата решителна част Бенчич нанесе своя удар с пробив за 5:3.

На полуфиналите швейцарката очаква победителката от мача между Анжелик Кербер и Винъс Уилямс.

В другия полуфинал шестата в схемата Елина Свитолина излиза срещу супер сензацията на турнира Бианка Андрееску.