Агниешка Радванска се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставената под номер 9 полякиня победи срещу Алисън ван Ейтванк (Белгия) след обрат с 6:7 (3), 6:2, 6:3 за близо два часа и половина.

Намиращата се на 10-о място в световната ранглиста Радванска пропусна турнирите в Мадрид и Рим заради контузия в крака, а сега срещна много трудности в двубоя си с квалификантката Ван Ейтванк. През миналия сезон полската тенисистка отпадна от "Ролан Гарос" след мач срещу българката Цветана Пиронкова.

Нишикори се справи с Шарди и се класира за трети кръг в Париж

23-годишната белгийка поведе с 3:1 в първи сет, но Агниешка Радванска се добра до тайбрек, който беше спечелен от Алисън ван Ейтванк със 7:3 след отлични изпълнения на начален удар.

Обратът за полската тенисистка започна рано във втория сет, когато постигна пробив и изравни резултата след 6:2. В третата част картината на корта беше подобна и Радванска отново съумя в решителен момент да спечели подаването на 113-ата в световната ранглиста белгийка.

Следващата съперничка на Радванска е представителката на домакините Ализе Корне, която победи с срещу 20-ата в схемата Барбора Стрицова (Чехия) с 6:4, 6:1

27-годишната французойка изоставаше с 2:4 в първата част, но успя да спечели 10 от следващите 11 гейма и се поздрави с ценен успех срещу една от неудобните си противнички в последно време.

Цвети на прага на сензация, но загуби от Свитолина

Ализе Корне играе за 13 пореден път на Откритото първенство на Франция, като през 2015 година достигна до четвърти кръг.

В друга среща от турнира оставената под номер 17 латвийка Анастасия Севастова победи лесно в два сета с 6:3, 6:0 срещу Южени Бушар (Канада)./ БТА