Съществува възможност Мастърс турнирът в Мадрид да не се проведе, тъй като испанското правителство е посъветвало организаторите да отменят надпреварата. Това сподели чрез специално прессъобщение собственикът на турнира Йон Циряк.

„Поради увеличаването на броя на заразените с Covid-19 на територията на Мадрид здравното министерство е посъветвало директора на турнира Фелисиано Лопес да не провежда Mutua Madrid Open заради високия риск за общественото здраве. В момента водим разговори с ATP, WTA и местните власти с цел да направим оценка на ситуацията и да вземем оконачателно решение възможно най-скоро“ гласи съобщението на Циряк.

„Ще се съобразим с всички разпоредби на здравното министерство и ще работим в тясно сътрудничество с властите, за да установим какъв би бил най-безопасният начин да проведем турнира“ добавя собственикът на турнира в испанската столица.

Мастърс турнира в Мадрид започва точно след края на US Open, което накара играчите да избират между двата турнира. Преди няколко седмици Рафаел Надал заяви участие в Мадрид, като по този начин испанецът на практика се отказа от защитата на титлата на „Флашинг Медоус“.

Много от звездите на ATP и WTA също заявиха, че нямат намерение да играят в САЩ и ще се подготвят за турнирите на клей. Евентуална отмяна на Mutua Madrid Open обаче би могла да ги накара да променят своите планове.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.