Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста по тенис.

Димитров, който загуби във втория кръг на турнира в лондонския "Куинс Клъб" през миналата седмица, вече има актив от 4780 точки и заема шестото място.
Той беше изпреварен от шампиона в британската столица Марин Чилич , чийто актив е 5060 точки.

Лидер отново Рафаел Надал (Испания) с 8770 точки. Испанецът почиваше, но измести Роджър Федерер от върха с 50 точки, след като швейцарецът не успя да защити титлата си в Хале.
Трети продължава да бъде Александър Зверев (Германия) с 5755 точки, а четвърти е Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) с 5080 точки.

Григор почива през тази седмица, като продължава подготовката си за „Уимбълдън”. Турнирът, част от Големия шлем, започва на 2 юли.

Същевременно първата ракета на България при жените Виктория Томова отбеляза спад с пет места в световната ранглиста по тенис. Томова, която отпадна в първия кръг на турнир на ITF в Англия през миналата седмица, загуби позиции и вече е 136-та в класацията на УТА с 439 точки.

В топ 10 при жените няма промени. Румънката Симона Халеп остана на върха със 7970 точки, следвана от датчанката Каролине Возняцки с 6745 точки и от испанката Гарбине Мугуруса с 6550 точки.