Звездата в световния тенис Серина Уилямс изнесе мотивираща реч по време на церемонията по връчването на филмовите награди „Оскар” през изминалата нощ.

Американската състезателка излезе на сцената и говори за смисъла на сбъдването на мечтите, с което  представи кратък клип за номинацията на филма ”Роди се звезда” (A Star Is Born) с Лейди Гага и Брадли Купър.

Част от медиите в Англия обаче веднага съзряха скрито послание в думите й. Те били насочени към Мегън Маркъл, която е нейна приятелка.

„Когато сме млади, имаме мечти, за това какво можем да постигнем в живота си. Да имаш мечти е лесно. Трудно е да ги осъществиш – дали като се превърнеш в актьор, в тенис играч или певец, като Али в „Роди се звезда”, започна Серина Уилямс.

„В номинацията тази вечер за Най-добър филм, ние виждаме през очите на Али, успехите и паденията по пътя към превръщането в звезда. Има огромна слава, напрежение от успеха, но отдадеността й се превръща в жертвоприношение на любовта към кариерата… или кариера към любов”, добави още тенисистката.

37-годишната дукеса на Съксекс, която е бременна от принц Хари, изостави звездната си кариера на актриса, за да се отдаде на своята любов и да стане част от кралското семейство. Именно това е визирала Серина Уилямс, според много специалисти, които се опитаха да тълкуват думите й.

Филмът "Роди се звезда" получи "Оскар" за най-добра песен. Лейди Гага и Брадли Купър направиха много страстно изпълнение на сцената в „Доблби тиатър”.

След церемонията Серина Уилямс посети едно от партитата след церемонията. На него бе и българският тенисист Григор Димитров, който се отличи с много стилна визия.