Една от най-големите звезди в женския тенис Серина Уилямс изгря в пълния си блясък по време на церемонията за раздаването на наградите Оскар.

Освен че мина по червения килим, именитата състезателка излезе и на сцената. Тя произнесе впечатляваща реч пред широката публика за преследването на мечтите и амбициите, с което  представи кратък клип за номинацията за Оскар на филма ”Роди се звезда” (A Star Is Born) с Лейди Гага и Брадли Купър.

Именно певицата и актьорът спечелиха награда за най-добра песен. Двамата направиха много страстно изпълнение на сцената в „Доблби тиатър”.

Наградата на Американската филмова академия за най-добър филм отиде при "Зелената книга". На сцената излезе целият актьорски екип, част от който е и българинът Димитър Маринов, който бе с българския флаг, както обеща, че ще направи по-рано на червения килим.

Освен наградата за най-добър филм "Зелената книга" взе и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля, която е втората награда за Махершала Али, както и статуетката за оригинален сценарий.