Тенисистката Мария Шарапова се открои силни думи дни преди завръщането си на корта. Рускинята, на която бе наложено 15-месечно наказание заради употреба на забранената субстанция Мелдоний, възропта срещу критиците си. Шарапова изрази мнение, че е редно всички злостни коментари по неин адрес да спрат, особено след като всички детайли по случая се знаят.

Завръщането на Шрапова на корта се очаква на 26 април на турнира в Щутгарт. Някои нейни колеги се възпротивиха срещу включването ѝ в схемата на надпреварата. Сред тях бе и Каролоне Возняцки. Възмущението лежеше най-вече на факта, че турнирът стартира два дни преди края на 15-месечното наказание на Шарапова.

„Изтърпях наказанието си. Има ли някаква причина да бъде наказана отново? Аз не виждам такава. Когато не всички подробности бяха оповестени, можеше да се говори. Но сега, след като минах през КАС, който е напълно независим, казвам „стоп“. Ако тенисистите продължават да ме критикуват, това не е правилно“, отсече Шарапова пред Le Parisien и цитирана от Gazeta.ru.