Датската тенисистка Каролине Возняцки нападна организаторите на турнира в Щутгарт заради решението им да предоставят „уайлд кард“ на Мария Шарапова. Бившата №1 в света смята, че привилегированото отношение към рускинята е „неуважително“ спрямо останалите състезателки.

Турнирът ще се проведе през април и любопитното е, че стартира два дни преди края на 15-месечното наказание, което Шарапова получи заради употреба на допинг. По тази причина рускинята няма да бъде допусната до кортовете чак до деня на своя мач.

Маша Шарапова във вихъра си 

„Очевидно правилата се извъртат и нагаждат в полза на всеки, който иска да го прави“, възмути се 26-годишната Возняцки.

Със сигурност решението има нещо общо с факта, че основният спонсор на Шарапова - „Порше“ е базиран именно в Щутгарт. Освен това рускинята е трикратен победител в турнира.

„Смятам, че всеки заслужава втори шанс, но в същото време, когато даден играч е наказан за употреба на допинг, смятам, че този състезател трябва да започне от самото начало и да си извоюва загубеното обратно. Смятам, че подобно разрешение – без значение за кого е – е крайно дискусионно, особено като тенисистката все още ще е наказана при старта на турнира. От гледна точка на турнирите, това е неуважително спрямо останалите състезателки и Женската тенис асоциация“, завърши Возняцки.