Световната номер 1 Ашли Барти вече е част от 1/2-финалите на Miami Open. Австралийката обаче трябва да достигне до мача за титлата, ако желае да остане номер 1 и след края на надпреварата. Късно снощи  представителката на Австралия взе поредната си изключително трудна победа.   Барти се наложи над Арина Сабаленка, в мач продължил 2 часа и 25 минути, след 6: 4, 6:7, 6:3. 

От началото на турнира в САЩ, това бе поредното тежко предизвикателство за най-добрата в женския тенис, но тя отново успя да се справи по чудесен начин. След триумфа си снощи, австралийката сподели, че има много причини да обича Маями и се наслаждава на всеки мач тук, като просто се старае да дава най-доброто на корта.

„Това бе поредния труден мач за мен. Явно винаги трябва да ми бъде тежко и да играя дълги и изтощителни мачове. Арина притежава изключително мощни удари и е много опасна, тя е способна да ти създаде големи проблеми, когато има ден и играта и се получава. Аз обаче давам най-доброто във всеки мач, и колкото повече такива сладки победи записвам, толкова по-уверена се чувствам. Обичам Маями и винаги е било така. Мястото е прекрасно, чудесно е, че играем пред публика, нещо, което не ни се случва толкова често вече. В Маями за първи път пробих в топ 10 на света, а това е незабравим момент за мен. Щастлива съм да бъда част от 1/2-финалите и се надявам, че ще извървя целия път, защото смятам, че го заслужавам след всички  тежки двубои, които изиграх през целия турнир“, каза Барти.