Защитаващата титлата си Ашли Барти се класира за полуфиналите на силния турнир в Маями с награден фонд 3,26 милиона долара.

Водачката в световната ранглиста не допусна пробив и елиминира поставената под №7 Арина Сабаленка с 6:4, 6:7(5), 6:3 и постигна първи успех над състезателка от топ 10 от 14 месеца.

"Получи се страхотен мач. Със сигурност изиграх най-силния си мач от доста време", коментира австралийката, която записа десета поредна победа в Маями.

"Арина ме принуди да покажа най-доброто от себе си. Тя е страхотен боец и много я уважавам. Тя притежава качества, които могат много да те затруднят. Радвам се, че се справих с това голямо предизвикателство", допълни тя.

Барти се нуждае от класиране на финала, за да запази първото място в класацията на WTA, от което може да бъде изместена от японката Наоми Осака, ако австралийката не успее, а Осака спечели титлата.

На полуфиналите Барти ще срещне №5 Елина Свитолина, която отстрани без особени трудности Анастасия Севастова с 6:3, 6:2 за 69 минути и за първи път е в топ 4 на надпреварата.

"Винаги съм искала да се представя добре в Маями, защото това е един от най-големите турнири през сезона. Доволна съм от играта си досега. Сега ме чака мач с Ашли. Познавам я добре, играли сме доста пъти. Тя е номер 1 в света и това е страхотно за нея. Ще бъде голямо предизвикателство за мен, но се чувствам готова", каза Свитолина.